luni, 8 octombrie 2012

Reglementari specifice pentru vehicule rutiere?

"Reglementari pentru vehicule rutiere (Constructie si Utilizare) , specifica exact ce tipuri de anvelope pot fi montate pe vehicul in mod legal.
     
Reglementarea numarul 24 specifica ce tip de anvelopa poate fi montata pentru diferite clase de vehicule, si ce conditii si/sau scutiri se aplica. In ceea ce ii priveste pe cei care se ocupa cu camioane si/sau masini, un element acoperit de aceste reglementari numara restrictiile privind montarea de anvelope, care sunt "recanelate" (mentionate in lege ca "re-facute"). Faptul ca niciun fel de anvelopa recanelata nu poate fi montata pe un vehicul cu motor cu o greutate proprie mai mica de 2540 kg demonstreaza principala limitare cu privire la utilizarea de astfel de anvelope. Prezentul regulament defineste, de asemenea, vehiculele pentru care "Utilizarea Temporara de Anvelope de Schimb" poate fi montata.
    
Regulamentul 25 reglementeaza indicele de sarcina pentru anvelope si limitari de viteza. Se ocupa in special cu elemente precum anvelopele montate vehiculelor de marfa, autobuzelor si trailerelor si pentru care un certificat trebuie sa fi fost emis. Printre alte informatii despre vehicul, certificatul care trebuie sa fie atasat de vehicul intr-o locatie vizibila, indica maximul osiei si greutatile brute maxime de exploatare a vehiculului. Regulamentul cere ca anvelopele montate pe vehicul sa nu fie capabile numai sa suporte sarcina maxima admisa pe fiecare axa, dar sa poata face acest lucru la viteza maxima legala a vehicului. In definirea "indicelui de capacitate a sarcinii" si "categoriei de viteza", Regulamentul face referire la regulamentele CEE-ONU 30 si 54 si la Directiva Uniunii Europeane.                                                 
    
Reglementarea numarul 26 se ocupa cu combinarea de anvelope de diferite structuri. Regulamentul defineste trei tipuri de structuri ale anvelopei, pliere diagonala, inclinata si radiala. Nici un vehicul nu va fi echipat cu anvelope de structuri diferite pe aceeasi axa. Amestecarea unei anvelope de rezerva temporara pe o masina este permisa, cu conditia ca aceasta sa nu fie condusa cu o viteza mai mare de 80km/h.
Aceste reglementari au fost extrase pe scurt, pentru mai multe informatii consultati legea specifica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu