joi, 6 decembrie 2012

Cum alegi anvelope iarna

Cand alegi anvelope special concepute pentru sezonul rece, alegi sa conduci in conditii de maxima siguranta la temperaturi scazute. Cauciucurile pentru iarna ofera un plus de control si echilibru pe carosabil acoperit cu gheata, zapada, zapada amestecata cu apa si vreme rece. Aderenta, in cazul anvelopelor de iarna, se pastreaza pana la temperaturi de -40 grade Celsius. Compusii pe baza de siliciu din anvelopele de iarna pot mentine flexibilitatea cauciucului la temperaturi foarte joase.

Cand te intrebi cum alegi anvelope iarna, gandeste-te ca pentru zapada, anvelopele sunt special dotate cu striuri, diferite modele si caneluri special gandite ca sa evacueze apa in lateral si ca sa sape in stratul de zapada depus pentru un plus de siguranta. De asemenea, designul profilului realizeaza si autocuratarea pe masura ce se invarte anvelopa, in mers.

Este obligatoriu sa echipezi masina cu toate cele patru anvelope pentru iarna, si nu numai pe una dintre axe; acest lucru uniformizeaza comportamentul masinii in trafic, reduce riscul de derapaj si imbunatateste tractiunea.

In ultima instanta, cand alegi anvelope de iarna, alege-le in functie de specificatiile autovehiculului tau, dupa cum apar acestea in cartea tehnica a masinii. In general, pe carosabil inghetat sau cu zapada, anvelopele care ofera o tractiune optima sunt cele mai inguste. Fii atent si la marca: daca e una de care nu ai mai auzit pana acum, probabil te supui unor riscuri inutile.

Recomandarea Auto Agusta: anvelopele Nokian, gandite si testate in conditii meteo specifice zonelor cu ierni vitrege din Europa Centrala, la temperaturi foarte scazute, anvelope extrem de folositoare in conditii dificile de trafic, pe carosabil inghetat sau acoperit cu zapada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu