luni, 5 august 2013

Cum schimbi un cauciuc - tutorial

Poti face pana oriunde si oricand, nu lasa un eveniment de genul asta sa-ti strice vacanta, invata sa schimbi singur roata.
  1. Asigura-te ca autovehiculul este oprit si nu are sanse sa o ia la vale, trage frana de mana, foloseste caramizi, pietre mari, lemne etc pentru a asigura rotile. Este extrem de important mai ales daca esti intr-o zona de munte.
  2. Ridica masina cu un cric. Introdu cricul lasat spre roata care trebuie schimbata si incepe sa ridici cricul pana cand roata este la o distanta de cel putin 5 cm de sol.
  3. Scoate capacul rotii, de obicei se scoate foarte usor cu o surubelnita.
  4. Desfa suruburile rotii. Este destul de greu sa faci acest lucru, incearca sa nu te urci cu picioarele, aplica presiune spre partea stanga. Nu scoate suruburile, doar slabeste-le astfel incat sa poti scoate roata.
  5. Pentru a scoate roata, apuca cauciucul cu ambele maini si trage spre tine, lasa-l langa masina si ia roata de rezerva, ridica incet pentru sunt destul de grele cauciucurile si oricum iti va fi destul de greu sa-l fixezi foarte bine din prima.
  6. Dupa ce ai fixat roata trebuie sa pui suruburile si sa le strangi cu mana, le vei fixa definitiv dupa ce masina va fi pe asfalt.
  7. Lasa cricul in jos pana cand roata atinge din nou asfaltul, strange puternic suruburile si pune capacul rotii la loc.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu